Crea sito

Üdvözlöm!

A Nemzetközi Kreatív Kör (C.K.I.) közhasznú művészeti és kulturális társulás, amely 1966 óta azon kezdeményezésen dolgozik, hogy művészeti elemként kezelje és fejlessze a megolvasztott, forró zománcot, azáltal, hogy segíti a világ zománcművészei között kulturális, szakmai és személyes emberi kapcsolatok kialakulását.

Tudta Ön, hogy…?

 ESCAPE='HTML'

3500 év folyamán a zománcozás különböző technikái fejlődtek, alakultak ki. Mégpedig úgy, hogy sok nép között, - melyek kultúrájukban, vallásukban, társadalmi hátterükben nagyon különbözőek voltak  -, ez a technika egyre tökéletesebbé vált. Különböző iskolák és művészeti irányzatok karolták fel és terjesztették. Mégis, ami különösen izgalmassá teszi ezt az „alkalmazott művészetet” az az, hogy minden akadály ellenére napjainkig sértetlenül megőrizte értékes tulajdonságait.

 ESCAPE='HTML'

Ezt az igazán nehéz, nagy elhivatottságot igénylő művészetet, a művészek egy igen szűk elit csoportja tartotta fenn és őrizte meg. Olyanok, akik lelkes izgalommal várják, hogy előjöjjön ennek az anyagnak az a csodálatos adottsága, amely a tűzkeresztség folyamán 800 Celsius fok fölé érve az izzó megolvadás után mutatkozik meg. Felbecsülhetetlen az a hosszú-hosszú út, mely megőrizte ezt az ősi technikát, és lehetővé tette, hogy napjainkban is szinte ugyanolyan módon lehessen űzni. Ezért teljes szívemből köszönetet mondunk minden művésznek, ezen belül a C.K.I. tagjainak. 

Attilio Compagnoni, az Olasz C.K.I. elnöke.

 ESCAPE='HTML'